ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

δημοτικoς συνδυασμός χαϊδαριου

Ανακοίνωση για την αύξηση των τροφείων των παιδικών σταθμών

Posted by ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ στο 14/06/2011

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6/6,η Δημοτική αρχή επανέφερε σαν θέμα  προς συζήτηση το ύψος των τροφείων των παιδικών σταθμών του Δήμου μας, εξαιτίας των έντονων αντιδράσεων και την άρνηση πολλών γονιών να πληρώσουν τα αυξημένα τροφεία.
Η δημοτική αρχή είχε πάρει αυτή την απόφαση για αύξηση των τροφείων στις 13 Δεκέμβρη 2010(μετά τις δημοτικές εκλογές), η οποία αφενός μεν ήταν σε πλήρη αντίθεση με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας των σταθμών που ορίζει ότι τέτοιες αποφάσεις πρέπει να παίρνονται και να αναρτώνται πριν την έναρξη των εγγραφών, για να έχουν ισχύ από την επόμενη χρονιά και αφετέρου σαν αύξηση δημιουργούσε επιπλέον οικονομικά βάρη στους ήδη δοκιμαζόμενους από το μνημόνιο εργαζόμενους, βάρη τα οποία δεν μπορούσαν να αντέξουν.
Παρόλο που υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τις αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις,  καθώς και από το σύνολο των γονιών,  η δημοτική αρχή ψήφισε μόνη της την απόφαση της υπέρογκης αύξησης.
Προφανώς όμως το οικονομικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους γονείς ήταν έντονο και κατά συνέπεια  πολλοί από αυτούς να μην μπορούν να πληρώσουν  την αύξηση.
Αυτόν τον καιρό που είναι η περίοδος επανεγγραφής των παιδιών, όπως γίνεται κάθε χρόνο, η διοίκηση των παιδικών σταθμών εκβιάζει και απειλεί τους γονείς ότι, αν  δεν καταβάλλουν  τα αυξημένα τροφεία, δεν θα επανεγγράψουν τα παιδιά τους για την καινούργια χρονιά. Και σε αυτή την απόφαση προχώρησαν μόνοι τους  στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στις 6/6.

Η δημοτική μας παράταξη «Πολίτες σε δράση-Οικολόγοι Πράσινοι» δηλώνουμε ότι

Είμαστε στο πλευρό των γονέων που αρνούνται να πληρώσουν την παράνομη αύξηση των τροφείων.
Το ύψος των τροφείων θα πρέπει πάντα να καθορίζεται πριν από τις εγγραφές των παιδιών, όπως  εξάλλου και ο νόμος ορίζει.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη δημοτική αρχή που στα μέσα της χρονιάς αποφάσισε την επώδυνη αύξηση, γκρεμίζοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό των γονέων.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη δημοτική αρχή που εκβιάζει και τρομοκρατεί για την μη επανεγγραφή των παιδιών.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη δημοτική αρχή που δεν συμμερίζεται τη δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι γονείς, εξ αιτίας της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης και επιμένει σε  αυτά τα υπέρογκα τροφεία και για την επόμενη σχολική χρονιά.

ΟΙ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ»
Είμαστε υπέρ μιας κοινωνικής πολιτικής που δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τους γονείς και τους δημότες.
Στόχος μας είναι τα μηδενικά τροφεία και τουλάχιστον για φέτος καμία αύξηση.

Θεωρούμε ότι κανένα παιδί δεν θα πρέπει να μείνει έξω απο τους σταθμούς λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Για τις καινούργιες εγγραφές θέλουμε πλήρη διαφάνεια και σωστά κριτήρια επιλογής παιδιών και να μην λειτουργήσει το ρουσφέτι και οι «εξυπηρετήσεις».

Τέλος για την σωστή λειτουργία των σταθμών, άμεση πρόσληψη μόνιμου παιδαγωγικού προσωπικού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: