ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

δημοτικoς συνδυασμός χαϊδαριου


  • Ποιοι Είμαστε

  • Θέματα
    Λιμάνι στο ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

    Δημόσια Διοίκηση
  • Πατήστε πάνω στην εικόνα για να κατεβάσετε ΔΩΡΕΑΝ τον MOZILLA-FireFox 3 Greek για καλύτερη περιήγηση στο Blog μας και γενικά στο Internet


  • Advertisements

Η Δράση έχει τελικά αποτέλεσμα

Posted by ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ στο 28/01/2009

Δύο πρόσφατες ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής αποδείχνουν πως η προσήλωση  μας στη λύση των προβλημάτων, η επίμονη και συνεχής προσπάθεια μας, η σταθερή αντίληψη μας ότι πάντα προηγείται το κοινωνικό συμφέρον, μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.


1η Ανακοίνωση:
Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ πίστωση 2.000.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης και διευθέτησης της Ιεράς οδού από την οδό Κύπρου έως την Στρ. Καραϊσκάκη. Η δημοτική αρχή ελπίζει στην ταχεία δημοπράτηση του έργου και την έναρξη των εργασιών τον Μάρτιο ή Απρίλιο 2009.

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ έχουν κάθε λόγο να θεωρούν την εξέλιξη θετική. Είμαστε η δημοτική κίνηση που με τον πλέον ηχηρό τρόπο πρόβαλε ένα ζήτημα που 10ετίες βασανίζει την περιοχή, έχει προκαλέσει ανθρώπινα θύματα και υλικές ζημιές. Κάναμε συγκεντρώσεις, αποκλείσαμε το δρόμο, δώσαμε δημοσιότητα, τα προειδοποιητικά πανό μας βρίσκονται ακόμη στην περιοχή.

Αλλά και τώρα δεν εφησυχάζουμε. Οι εγκρίσεις και οι εξαγγελίες είναι καλές όταν υλοποιούνται και ίσως χρειαστεί προσπάθεια και γι’ αυτό. Τώρα είναι επείγον να ελεγχθεί έστω για μια τελευταία φορά η μελέτη. Θέλουμε το έργο να γίνει σωστά, μία δια παντός, ώστε να μην έχουμε παρενέργειες στο μέλλον.


2η Ανακοίνωση:
Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε τη διάνοιξη της οδού Πλουτάρχου προς το ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο. Θυμίζουμε ότι οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ευθύς εξαρχής τόνισαν ότι η Πλουτάρχου έκλεισε και κακώς και παρανόμως.
Θυμίζουμε ότι επιμείναμε αταλάντευτα στη θέση μας, συνδυάσαμε την άποψη μας με την συνολική αποφόρτιση του κυκλοφοριακού στο Δάσος (πρόταση Φουντούλη, Σακάτου, Χανιωτάκη ), προτείναμε ακόμη και τεχνικές λύσεις. Ακόμη και όταν δεχτήκαμε «εύλογες» – κατά την έννοια των δικών τους στενών συμφερόντων – πιέσεις κατοίκων της περιοχής, δεν κάναμε βήμα πίσω, δεν τρογγυλέψαμε την άποψη μας ώστε να τά χουμε με όλους καλά.

Επαναφέραμε και ξαναεπαναφέραμε το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη Νομαρχία, στην Περιφέρεια.
Η εξέλιξη είναι θετική.

Τα δύο σημειακά αυτά ζητήματα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν λυθεί ή δεν έπρεπε (όπως η Πλουτάρχου) ποτέ να υπάρξουν.


Οι δυο αυτές ανακοινώσεις είναι τελικά απάντηση σ’ όσους, για διάφορους λόγους θεωρούν πως οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα.


Βέβαια υπάρχουν και αλλά  πολλά και σπουδαία που παραμένουν ανοιχτά ζητήματα και περιμένουν τη λύση τους,  όπως :

· Η προστασία του Ποικίλου Όρους και του Όρους Αιγάλεω,

·Η παραχώρηση στη τοπική κοινωνία για πράσινο και μόνο των Στρατοπέδων Χαϊδαρίου,

·Η διακοπή λειτουργίας εμπορευματικού κέντρου και «λιμανιού» στο ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, (άλλη μια υπόθεση «ΕΛΑΙΩΝΑ» –που δεν έπρεπε να έχει καν υπάρξει)

·Η προστασία και ανάδειξη της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ που πρόσφατα αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στο Α/Κ της ΑΦΑΙΑΣ, δίπλα από το WaterPark. (κι άλλη μια υπόθεση «ΕΛΑΙΩΝΑ» –που δεν έπρεπε να έχει καν υπάρξει και αυτή)

·Η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Αθηνών,

·Η Παιδεία, η Υγεία, η Κοινωνική Φροντίδα κ.λ.π


Απαιτείται μια ξεκάθαρα αντίστροφη πολιτική που η παρούσα δημοτική αρχή ούτε θέλει, ούτε γνωρίζει, ούτε μπορεί να ακολουθήσει. Μπορεί όμως να πιεσθεί και αυτή και τα Υπουργεία και η κυβέρνηση.

Σ’ αυτό το δρόμο, εμείς οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, θα συνεχίζουμε.

….επιστροφή στην ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: