ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

δημοτικoς συνδυασμός χαϊδαριου


 • Ποιοι Είμαστε

 • Θέματα
  Λιμάνι στο ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

  Δημόσια Διοίκηση
 • Πατήστε πάνω στην εικόνα για να κατεβάσετε ΔΩΡΕΑΝ τον MOZILLA-FireFox 3 Greek για καλύτερη περιήγηση στο Blog μας και γενικά στο Internet


 • Advertisements

Μια μεγάλη στιγμή ευθύνης… Και πολλές στιγμές ανευθυνότητας…

Posted by ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ στο 23/12/2008

 Μια μεγάλη στιγμή ευθύνης…  

        Μια μεγάλη στιγμή δημοκρατίας έζησε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 22 Δεκέμβρη. Ο κ. Σελέκος έθεσε ζήτημα ενίσχυσης της προσπάθειας του Κ.Κ.Ε. για τη δημιουργία κτιρίου όπου θα στεγασθούν τα ιστορικά αρχεία του. Στη λογική ότι η ιστορία δεν μπορεί να διαγραφεί, μπορεί μόνο να κριθεί ή να αναλυθεί από διαφορετικές οπτικές και πως κάθε αρχείο είναι βασική ιστορική πηγή το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε πίστωση 5000 €. Όμως η μεγάλη στιγμή δεν είναι αυτή. Κατά την διάρκεια της συζήτησης ζήτησε το λόγο ο κ. Γιάννης Κουβέλης, ο πρεσβύτερος των δημοτικών συμβουλίων και γνωστό μέλος της Ν.Δ.

         Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι ο αδερφός του σκοτώθηκε στον εμφύλιο από δυνάμεις του Δ.Σ.Ε. Οι μνήμες του και τα φορτισμένα συναισθήματα του, του απαγορεύουν να ψηφίσει υπέρ πρότασης του Κ.Κ.Ε. Όμως συγχρόνως διδάσκει τη λήθη. Γι’ αυτό και επειδή θέλει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να είναι ομόφωνη αποχώρησε από τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.   

Κατά την γνώμη μας η στάση του κ. Κουβέλη

είναι στάση προσωπικής μεγαλοσύνης και παληκαριάς.

Είναι  στάση ευθύνης απέναντι στην ιστορία και την κοινωνία και σωστά επαινέθηκε από τον κ. Σελέκο.

  Και πολλές στιγμές ανευθυνότητας…

      Στην ίδια συνεδρίαση ήλθαν για συζήτηση και έγκριση πολλές προτάσεις έργων. Πέρασαν όλες άνευ συζήτησης. Πότε έγιναν οι αιτήσεις για παράταση, ποιος είναι ο ουσιαστικός λόγος της παράτασης, ποιο είναι το νέο οικονομικό βάρος, τι σημαίνει η παράταση για το προϋπολογισμό του 2009, πόσο μπορούν να επηρεασθούν νέα έργα από τις παρατάσεις, τις αναθεωρήσεις, τους πίνακες νέων εργασιών, κανείς δεν ρώτησε, κανείς δεν μίλησε. Η Πρόεδρος του Δ.Σ. τα πέρασε στα γρήγορα, ……άλλωστε κοντεύουν Χριστούγεννα.

     Ως πότε το δημοτικό συμβούλιο θα κινείται από τη δύναμη της συνήθειας που απαξιώνει βασικές λειτουργίες της αυτοδιοίκησης;   Ως πότε και τι περιμένει η Δημοτική Αρχή να μας κοινοποιήσει πίνακα των έργων των 45.000 ΕΥΡΩ και στοιχεία για κατατμήσεις έργων που έχουμε ζητήσει μήνες τώρα και κατ’ επανάληψη

      Κι’ όμως όλοι ξέρουν πως στις παρατάσεις, στους Αναθεωρημένους Πίνακες Εργασιών και στους Πίνακες Νέων Εργασιών «παίζονται» μεγάλα οικονομικά ποσά αλλά και η αρτιότητα των έργων, οι σχέσεις δήμου και κατασκευαστών – εργολάβων κ.λ.π. αλλά και το «φαινόμενο» των έργων προϋπολογισμού μέχρι 45.000 ΕΥΡΩ ,που δημοπρατούνται με πρόχειρους διαγωνισμούς.

 

.. επιστροφή στην ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Μια μεγάλη στιγμή ευθύνης… Και πολλές στιγμές ανευθυνότητας…”

 1. Δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ενισχύσει οικονομικά την προσπάθεια για την σύσταση του ιστορικού μουσείου του ΚΚΕ.
  Με την ευκαιρία όμως αυτή καλό θα ήταν να δούμε και την τοπική ιστορία της πόλης μας. Τι γίνεται με το ΜΠΛΟΚ 15 στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου το οποίο από το 1984 έχει κριθεί διατηρηταίο από το Υπουργείο Πολιτισμού και το αίτημα έιναι να γίνει μουσείο της Εθνικής Αντίστασης?
  Η πόλη του Χαϊδαρίου γιατί δεν έχει κάνει τις δέουσες ενέργειες για να συμπεριληφθεί στις πόλεις του μαρτυρίου όπως η Καισαριανή, τα Καλάβρυτα κ.λπ.?
  Και κάτι τελευταίο: Οι περισσότεροι που ασχολούμαστε με τα κοινά γνωρίζουμε, ή οφείλουμε να γνωρίζουμε, ότι ο κ.Γιάννης Ιγγλέσης (πρώην αντιδήμαρχος, και τώρα Δημοτικός Σύμβουλος) που είναι συλέκτης και ερευνητής της τοπικής ιστορίας έχει γράψει μια ιστορική μελέτη για το Παλατάκι και την ιστορία του. Γιατί αυτήν τη μελέτη δεν την εκδίδει ο Δήμος Χαϊδαρίου? Δεν έχει σχέση με την ιστορία της πόλης μας αλλά και της χώρας μας όταν αναφέρονται στη μελέτη στοιχεία κατασκευής του πύργου, η μάχη του Χαϊδαρίου 1826, οι ιδιοκτησίες, οι μεγάλοι ζωγράφοι Νικηφόρος Λύτρας και Νικόλαος Γύζης και τόσοι άλλοι?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: